0. Consells per a Comunitats de propietaris i propietàries

A aquest blog trobaràs diferents consells relacionats amb les comunitats de propietaris. Us aconsellem la seva lectura però també que abans de prendre qualsevol decisió consulteu, la legislació pot canviar ràpidament i els casos no sempre són idèntics.

Presidència d’una comunitat de veïns

Quant formem part de una Comunitat de propietaris podem tenir la responsabilitat de la presidència de la Comunitat, no es pot evitar, si ets propietari/a d’un habitatge i no s’ha estipulat el contrari pels estatuts de la Comunitat. Pensa que és un dret i a l’hora una obligació i la durada del càrrec és d’un any.

És important conèixer la situació de la Comunitat en el moment d’assumir el càrrec, demana a l’anterior president/a que et lliuri tota la documentació que disposi de l’any anterior i t’informi de les qüestions més rellevants i urgents: quins temes han quedat pendents? Quins han de ser tractats en les properes reunions?

Si no teniu administrador, programa quan serà la primera Junta, quan cobraràs el rebut mensual, bimensual o trimestralment, etc…

Si teniu administrador pensa que és un servei que paga la Comunitat per gestionar millor el tema de pagaments i serveis, i per això, ha de respondre i actuar en nom de la teva Comunitat quan se li requereixi.

Si pots crea un canal de comunicació entre veïns/veïnes efectiu. La teva missió com a la presidència de la Comunitat és assegurar que tots els veïns i veïnes tinguin dret a opinar i decidir.

Com a president/a de la Comunitat ets el/la representant legal de la Comunitat, però això no vol dir ser el/la jutge de totes les accions dels teus veïns. Sempre que hi hagi un conflicte, intenta intervenir mitjançant la comunicació, i si tot i així no es resolen els problemes, contacta amb l’administrador perquè t’aporti una solució.

Recorda que la presidència per signar contractes i altres gestions importants, ha d’estar autoritzada i aprovada en Acta, reunits en Junta de Propietaris/es. Recorda que es poden Convocar juntes Extraordinàries quan sigui necessari o quan ho demanin el 25% dels propietaris/es (o el 25% dels coeficients).

Pregunta sempre als teus veïns i veïnes davant de qualsevol dubte o proposta que se’t plantegi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s