4. El càrrec de president a les comunitats de propietaris

La presidència d’una comunitat de propietaris és un dels òrgans, juntament amb la secretaria i a la junta de propietaris, que conformen principalment l’organització d’una comunitat de propietaris. La presidència, a diferència de la secretaria, ha de ser obligatòriament exercida per un propietari de la finca.

L’exercici també és obligatori, essent la designació del president per designació de la junta de propietaris entre els candidats voluntaris. Subsidiàriament, en cas de que no hi hagi cap propietari voluntari per a l’exercici del càrrec es designarà mitjançant torn rotatori entre els propietaris que no hagin exercit el càrrec o per sorteig.

La durada del càrrec serà d’un any, període que es veurà prorrogat fins que es faci la junta ordinària següent i es facin els nous nomenaments. Es preveu expressament la possibilitat de la reelecció del càrrec. El presidència s’exerceix a títol de gratuïtat, excepte en els desemborsaments necessaris per a la representació de la comunitat, tenint el president, en tal cas, el dret a la compensació d’aquestes despeses.

Correspon al president de la comunitat la funció de convocar i presidir les reunions de la junta de propietaris, representar a la comunitat tant judicialment com extrajudicialment, l’elevació a públic dels acords sempre que sigui necessari, així com la de vetllar pel bon funcionament de la comunitat i pel compliment dels deures del secretari i de l’administrador.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s