5. L’exercici del dret de vot

El vot és un dret que es reconeix als propietaris de la comunitat, tret que el propietari tingui deutes pendents de liquidar amb la comunitat a data de la junta. En aquest cas no es computen els seus vots per a la pressa de decisions de majoria simple, qualificada o unanimitat. Com a excepció, els propietaris amb deutes podran exercir el dret al vot si acrediten que s’ha procedit a la consignació judicial o notarial de les quantitats degudes o que aquestes han estat impugnades judicialment.

El vot pot ser exercit tant de forma personal com per representació. A més, el vot es pot exercir per delegació, és a dir, delegar en un altre propietari de la comunitat de forma expressa en escrit en el qual s’indiqui el sentit del vot en relació als punts de l’ordre del dia i el nom de la persona a qui es delega. La delegació està limitada a una reunió concreta de la junta, no sent possible una delegació genèrica per temàtica d’assumptes o d’una altra espècia. L’escrit de designació haurà de ser rebut abans de l’inici de la reunió de la junta de propietaris per la qual s’exerceix.

Cal destacar que el vot dels propietaris que s’abstinguin, així com dels elements privatius de benefici comú es computaran en el sentit que el de la majoria, possibilitant l’acord per unanimitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s